
Whipped geitenkaas met geblakerde prei
Ingrediënten
voor 4 personenIngrediënten: | |
---|---|
1 | onbespoten citroen |
100 ml | milde extra vergine olijfolie |
2 | paprika's |
4 | kleine preien |
250 g | Bettine geitenkaas Naturel |
75 g | volle yoghurt |
2 el | pittige extra vergine olijfolie |
100 g | granaatappel |
2 tl | gemalen sumak |
Bereidingswijze:
1. Spoel de citroen af en snijd met een scherp mes of dunschiller de gele schil eraf. Doe de gele schillen met de 100 ml olijfolie in een fles en laat 24 uur staan.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven. Keer tussendoor een paar keer. Neem ze uit de oven, laat ze iets afkoelen en pel het vel eraf. Verwijder het steeltje en de zaadjes en pureer de paprika glad met een staafmixer. Breng op smaak met wat zout en houd apart.
3. Snijd het donkere groen van de prei en spoel ze schoon. Verhit een grillpan (of bbq) en gril de prei zonder olie ongeveer 15 minuten. Keer ze regelmatig. De buitenkant mag echt donker kleuren, dat geeft een lekkere smaak, maar je wilt ook dat de binnenkant gaar wordt dus gril zeker in het begin niet te hard. Laat iets afkoelen.
4. Doe de geitenkaas met de yoghurt en de pittige olijfolie in een blender en draai er een crème van. Breng op smaak met peper en verdeel de crème over 4 borden of schalen. Schep wat van de paprikacoulis in het midden. Snijd de prei in stukken en leg erop. Bestrooi met granaatappelpitjes, besprenkel met de citroenolie en strooi er wat sumak over.