
Smashed mexicaanse burger met geitenkaas parels
Deze Mexican smashed burger op een wrap krijgt een unieke draai dankzij Bettine geitenkaas Pearls parels. De romige, milde geitenkaas vormt een perfecte tegenhanger van de frisse tomatensalsa, pittige jalapeño en zachte avocado. Serveer deze creatieve burger als lunchgerecht of streetfood-optie met flair. Door de voorbereiding vooraf – zoals het pletten van de burgers of het gebruik van kant-en-klare guacamole – is dit gerecht ook operationeel interessant voor drukke horecakeukens.
Ingrediënten
voor 4 personen4 | tomaten, in kleine blokjes |
1 | ui, fijngesnipperd |
8 | takjes koriander, de blaadjes grof gehakt |
1 el | rode wijnazijn |
4 | medium wraps |
4 | hamburgers (ca. 100 g per stuk) |
2 el | zonnebloemolie |
1 | avocado, het vruchtvlees in plakjes |
1 | limoen, uitgeperst |
2 el | jalapeño-plakjes |
4 el | Bettine geitenkaas Pearls |
Bereidingswijze
-
1. Meng de tomaat met de ui, de helft van de koriander en de azijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet apart.
2. Leg de wraps op een snijplank en leg de burgers erop. Dek af met slagersfolie of bakpapier en druk de burger plat, bijvoorbeeld met een deegroller. Verhit ½ el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de wrap op de kant van de hamburger ca. 4 minuten zodat het vlees gaar en bruin is. Keer om en bak de wrap nog 30 seconden. Bereid op deze manier alle 4 de wraps. Als je een grillplaat hebt kun je uiteraard meerdere wraps tegelijkertijd bereiden.
3. Meng tussendoor de avocado met het limoensap. Leg de wraps op borden en top met wat van het tomatenmengsel, avocado, de rest van de koriander en de jalapeño. Bestrooi met de Bettine Pearls en serveer met de rest van het tomatenmengsel.
Voorbereidingstip: Als je denkt veel burgers te gaan verkopen, plet de burgers dan eerder en bewaar in de koelkast tussen vellen slagersfolie. De burger leg je dan à la minute op de wrap. Als het echt druk is kun je ook overwegen om de verse avocado te vervangen voor een (kant en klare) guacamole. Dat is sneller en dan heb je geen last van bruin wordende avocado’s.