
Geroosterde groenten met geitenkaas parels
Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht voor op de menukaart? Deze combinatie van geroosterde seizoensgroenten, afgetopt met zachte Bettine geitenkaas Pearls parels, biedt een verrassend alternatief voor de standaard lunchopties. Het gerecht is niet alleen gezond en voedzaam, maar ook een plaatje op het bord — perfect als licht lunchgerecht of smaakvol bijgerecht. De romige geitenkaas rondt de geroosterde smaken mooi af en tilt het geheel naar een hoger culinair niveau. Ideaal voor restaurants, cafés en lunchrooms die hun gasten willen verrassen met een vegetarisch gerecht dat nét even anders is.
Ingrediënten
voor 4 personenIngrediënten | |
---|---|
12 | bospeentjes, geschilt |
1 | aubergine, in de lengte in 8 parten |
3 | puntpaprika's |
8 el | pittige extra vergine olijfolie |
2 tl | raz el hanout |
1 | teen knoflook, fijngehakt |
8 | takjes koriander, de blaadjes fijngehakt |
4 el | Bettine geitenkaas Pearls |
4 el | ontpitte olijven, bijvoorbeeld Kalamata |
4 el | granaatappelpitten |
2 el | gepelde pistachepitten, grof gehakt |
Bereidingswijze
-
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de bospeentjes, aubergine en puntpaprika’s in een braadslee. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met 1 tl raz el hanout. Schep alles door elkaar zodat de olie en specerijen goed verdeeld zijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de groenten in ca. 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Schep halverwege alles om en neem de puntpaprika’s uit de oven en leg ze op een bakplaat. Brand rondom met een gasbrander zodat het vel licht schroeit. Doe ze daarna in een schaal en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
2. Verwijder het vel van de paprika’s. Dat gaat makkelijk met de hand of houd ze onder de kraan en spoel het vel er zo af. Dep droog en verwijder de steeltjes en pitjes. Snijd in de lengte in repen. Verdeel de wortel, aubergine en paprika over 4 borden.
3. Meng de rest van de olie met 1 el raz el hanout, de knoflook en koriander. Besprenkel de groenten met dit mengsel. Verdeel de Bettine Pearls, olijven, granaatappelpitjes en pistache erover. Serveer met de rest van de dressing.