
Geitenkaasdessert met chocola
Ingrediƫnten:
voor 8 personenVoor de chocoladesorbet: | |
---|---|
175 g | witte basterdsuiker |
50 g | cacaopoeder |
50 g | pure chocola |
1 tl | vanillepuree of -essence |
Voor de ganache: | |
---|---|
100 ml | slagroom |
100 g | pure chocola |
Voor de frambozencrumble: | |
---|---|
75 g | witte basterdsuiker |
60 g | bloem |
25 g | boter, op kamertemperatuur (Campina) |
25 g | hazelnoten |
40 g | diepvriesframbozen |
Voor de frambozencoulis: | |
---|---|
200 g | verse frambozen |
Overig: | |
---|---|
300 g | Bettine geitenkaas Naturel of Honing |
100 g | verse frambozen |
frambozenpoeder | |
cacaopoeder | |
roze peperbesjes |
Bereidingswijze:
1. Meng voor het sorbetijs de suiker met het cacaopoeder. Breng 600 ml water aan de kook en schenk dit al roerend over het suikermengsel zodat de suiker oplost. Voeg de chocola en vanille toe en laat al roerend smelten. Schenk alles door een zeef in een afsluitbare kom en zet het mengsel een nacht in de koelkast. Draai er daarna een sorbet van in de ijsmachine. Schep het ijs in een afsluitbare bak en zet in de vriezer. Het ijs wordt uiteindelijk vrij hard dus haal het iets eerder uit de vriezer zodat je het goed kunt scheppen.
2. Breng voor de ganache de slagroom aan de kook en schenk het over de chocola in een kom. Roer tot de chocola is gesmolten. Verdeel het over een siliconenvorm, of schep het in een lage bak, en laat afgedekt opstijven in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng voor de frambozencrumble de suiker met de bloem, boter en hazelnoot tot een kruimelig mengsel. Kneus de diepvriesframbozen zodat ze in stukjes uiteenvallen en meng met een snuf zout met de rest van de ingrediënten tot een crumble. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca 10 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
4. Verdeel de kaas in 8 kleine stukjes en de rest in 16 grotere stukken. Vorm van de grotere stukken balletjes en leg er op ieder bord 2. Leg de kleine stukjes op de borden; hierop komt het ijs.
5. Schep wat gepureerde framboos op de borden, strooi er crumble over. Leg 2 stukjes of plakjes ganache op de 2 bolletjes geitenkaas en bestuif de ene met frambozenpoeder en de andere met cacaopoeder. Verdeel de frambozen over de borden en schep tenslotte een bolletje ijs op het stukje geitenkaas. Garneer het ijs met de roze peper.