
Ciabatta met pesto, geitenkaas en parmaham
Op zoek naar een broodje met een mediterrane uitstraling voor op je menukaart? Deze krokante ciabatta met pesto, Bettine geitenkaas Naturel en parmaham is een verfijnde en toegankelijke keuze. Bettine geitenkaas staat bekend om zijn milde smaak en Hollandse karakter – een geitenkaas die zelfs door niet-geitenkaasliefhebbers gewaardeerd wordt. De combinatie met zoute parmaham en kruidige pesto zorgt voor een perfecte balans van smaken, en maakt dit broodje een originele toevoeging aan elke lunchkaart. Een ideaal lunchgerecht voor restaurants, lunchrooms en cafés die net even iets anders willen aanbieden dan de standaard belegde broodjes.
Ingrediënten
voor 4 personen2 | ciabatta, vers afgebakken |
6 el | verse pesto |
200 g | geroosterde groenten (kant en klaar, op olie) |
8 | half gedroogde tomaatjes (kant en klaar, op olie) |
4 | plakken Bettine Naturel |
120 g | gesneden parmaham |
blaadjes van een paar takjes basilicum | |
2 el | pittige extra vergine olijfolie |
Bereidingswijze
-
1. Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en daarna door de helft. Verdeel de pesto over de bodems.
2. Leg de (uitgelekte) groenten en de (uitgelekte) tomaatjes erop. Breek de Bettine Naturel in stukjes en leg het erop. Leg de parmaham erop en garneer met basilicum.
3. Besprenkel met de olie en maal er nog wat verse peper over. Zet de bovenkant van het brood ertegenaan en serveer.
Geld besparen? Bij een Italiaans broodje denk je al snel aan Parmaham, maar een andere rauwe ham kan ook lekker zijn, en dat kan je wat meer marge opleveren. Of vervang de ham bijvoorbeeld voor heel dungesneden chorizo. Scheelt al snel 40-50% in prijs en dan is het nog steeds een heerlijk broodje.