caponata met geitenkaas - 3840x2160px
#receptenvoorprofessionals

Caponata met geitenkaas

  • Aperitief & voorgerechten
  • Bijgerechten

Ingrediƫnten

voor 12 personen
Ingrediƫnten:
1/4 van een kleine venkel
1 el fijne kristalsuiker
40 ml witte wijnazijn, en meer naar smaak
30 g blanke rozijnen
1 el gezouten kappertjes
1 rode paprika
4 el olijfolie
1 kleine aubergine
1 rode ui
3 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
12 knapperige bakjes (croustades)
2 plakjes Bettine Blanc (gerijpte geitenkaas)

Bereidingswijze:

1. Schaaf de venkel op een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe de venkel in een ruime kom met ijsblokjes en water en zet in de koelkast.

2. Roer voor de caponata de suiker door de azijn en meng de rozijnen erdoor. Voeg nog een paar el water toe zodat de rozijnen onder staan. Houd apart. Week de kappertjes in ruim water. Snijd de paprika in blokjes van een halve centimeter. Verhit de olijfolie en bak de paprika met de aubergine en ui op middelhoog vuur 5 minuten. Voeg de knoflook toe, draai het vuur laag en bak nog 5 minuten met het deksel op de pan.

3. Neem de kappertjes uit het water zodat het grove zout achterblijft. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten samen met de rozijnen (en het vocht) en de kappertjes. Schep alles door en stoof nog 5-10 minuten zonder deksel op de pan zodat alles gaar en sappig is maar geen puree. Proef en breng de caponata op smaak met peper, zout en eventueel meer azijn als het zuurder mag. Laat iets afkoelen. Het is lekker om het lauwwarm te serveren.

4. Laat de venkel uitlekken. Zet 12 bakjes klaar, schep de caponata erin en leg er een puntje geitenkaas op. Brand met een gasbrander de kaas lichtbruin. Garneer met de venkel.