Plaattaart met courgette, pesto, geitenkaas en pistache - Aantafelbijjannie - 3840x2160px
#bettinerecepten

Plaattaart met geitenkaas, pesto, courgette en pistache

Een heerlijk recept geschikt voor zowel diner als gezellige brunch. Deze plaattaart met geitenkaas, pesto, courgette en pistache is verrukkelijk en volledig vegetarisch. Bovendien ben je met slechts een handvol ingrediënten in slechts een half uur klaar!

  • Geitenkaasbolletjes
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Snacks
  • Lente
  • Herfst
  • Pasen
  • Zomer
  • Winter
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
1 rol vers bladerdeeg
el groene pesto
1 el crème fraîche
3/4 courgette
1 tomaat
100 g Bettine geitenkaas Pearls
3 el pistachenoten
8 takjes verse tijm
balsamico crème
handjevol rucola

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de courgette in dunne plakken.Je kunt hiervoor ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken. Snijd de tomaat met een scherp mes in dunne plakken. Hak de pistachenoten in grove stukken. Ris de tijm van de takjes.
    3. Mix de crème fraîche en pesto door elkaar.
    4. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Maak met een mes rondom de inkeping 1 centimeter van de rand. Snijd niet helemaal door het deeg heen. Besmeer het deeg met de romige pesto. Leg de plakken courgette en tomaat erop. Bestrooi met tijm, peper, zout, pistache en geitenkaas Bettine Pearls.
    5. Zet de bakplaat voor ca. 25 minuten in de oven. 
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!