#bettinerecepten
Plaattaart met geitenkaas, pesto, courgette en pistache
Een heerlijk recept geschikt voor zowel diner als gezellige brunch. Deze plaattaart met geitenkaas, pesto, courgette en pistache is verrukkelijk en volledig vegetarisch. Bovendien ben je met slechts een handvol ingrediënten in slechts een half uur klaar!
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen1 | rol vers bladerdeeg |
el | groene pesto |
1 el | crème fraîche |
3/4 | courgette |
1 | tomaat |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
3 el | pistachenoten |
8 | takjes verse tijm |
balsamico crème | |
handjevol rucola |
Voorbereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in dunne plakken.Je kunt hiervoor ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken. Snijd de tomaat met een scherp mes in dunne plakken. Hak de pistachenoten in grove stukken. Ris de tijm van de takjes.
- Mix de crème fraîche en pesto door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Maak met een mes rondom de inkeping 1 centimeter van de rand. Snijd niet helemaal door het deeg heen. Besmeer het deeg met de romige pesto. Leg de plakken courgette en tomaat erop. Bestrooi met tijm, peper, zout, pistache en geitenkaas Bettine Pearls.
- Zet de bakplaat voor ca. 25 minuten in de oven.