Pasta met asperges, krokante pancetta en geitenkaassaus
#bettinerecepten

Pasta met asperges, krokante pancetta en geitenkaassaus

Wil je snel iets lekkers en voedzaams op tafel zetten? Deze pasta met aspergetips, geitenkaassaus en pancetta is een ideaal gerechtje voor iedere dag van de week. Het is namelijk heel simpel om te bereiden en ontzettend smaakvol. Binnen een half uurtje staat deze pasta met groene groenten al op tafel. Eet smakelijk!

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
300 g spaghetti
1 citroen
400 g tuinerwtjes, ontdooit
2 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
150 ml slagroom
200 g Bettine Geitenkaas schijfjes naturel
2 sjalotjes
200 g aspergetips
2 el olijfolie
100 g pancetta
zout en peper

Bereiding

    1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Rasp de schil van de citroen en houd apart. Pers het sap uit.
    3. Overgiet de tuinerwtjes met kokend water en laat twee minuten staan. Giet af en doe in een maatbeker met de knoflook, de helft van de basilicum, de slagroom en de helft van de geitenkaas. Pureer tot een gladde, frisgroene saus. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Snipper de sjalotjes en snijd de eindjes van de aspergetips.
    5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes aan. Voeg de aspergetips toe en bak drie minuten al omscheppend mee. Schep uit de pan en bak als laatste de pancetta uit.
    6. Meng de warme pasta met de erwtensaus en verdeel over vier borden. Verdeel de aspergetips, sjalot, pancetta, geitenkaas en de achtergehouden basilicum over de borden en bestrooi met de citroenrasp en extra verse peper.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.