#bettinerecepten
Flammkuchen met groene asperges en geitenkaas
Flammkuchen is heerlijk voor elke gelegenheid, of het nu als lunch, borrelhapje of avondmaal is. Deze variant is perfect afgestemd op het seizoen met de toevoeging van knapperige groene asperges. Samen met de crème fraîche, romige Bettine geitenkaas en hartige baconkruiden vormt het een echt voorjaarsgerecht.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen125 g | spekreepjes |
300 g | (dunne) groene asperges |
1 | rol flammkuchendeeg (koelvers) |
125 g | crème fraîche |
100 g | Bettine Pearls |
1 | citroen |
Voorbereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges.
- Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover. Leg de asperges erop samen met de spekjes.
- Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Garneer met de geitenkaasparels en citroenrasp.