TERUGROEPEN VAN GERIJPTE GEITENKAAS

Belangrijke veiligheidswaarschuwing

ALLEEN TOEPASBAAR VOOR GERIJPTE GEITENKAAS T/M HOUDBAARHEIDSDATUM 30-12-2020. 

NIEUWE PRODUCTIES ZIJN UITGESLOTEN. DEZE ZIJN GEHEEL VEILIG OM TE CONSUMEREN. INMIDDELS LIGGEN ONZE NIEUWE PRODUCTIES WEER IN DE WINKELS.


Bettinehoeve roept preventief haar gerijpte geitenkazen, met witschimmel korst (t/m houdbaarheidsdatum 30-12-2020), terug vanwege een mogelijke listeria besmetting.

Er wordt geadviseerd om deze kazen niet te consumeren, omdat deze mogelijke sporen van Listeria monocytogenes kunnen bevatten. Dit laatste kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen, vooral bij risicogroepen zoals bij hele jonge kinderen, zwangere, ouderen en mensen met een lage weerstand.

Hoewel slechts een klein aantal potentieel verontreinigde producten is gedetecteerd, is de potentiële bron van de verontreiniging geïdentificeerd en zijn er corrigerende maatregelen genomen om de veiligheid van de producten te garanderen. Bettinehoeve neemt deze zaak zeer serieus, aangezien de veiligheid van de consument van het grootste belang is.

Bettinehoeve heeft besloten alle gerijpte geitenkaasproducten (met witschimmelkorst) uit voorzorg terug te roepen bij distributeurs, retailers en foodservice partners. Lees hier ons statement. 

Voor alle andere producten zoals de verse geitenkazen en melkproducten is besmetting uitgesloten. Het is veilig om deze producten te eten of te drinken. Deze geitenzuivel producten zijn niet besmet, omdat deze producten op een andere productielocatie worden geproduceerd.

Bettinehoeve betreurt de ongemakken die dit voorval met zich meebrengt ten zeerste. Wilt u meer informatie ontvangen dan kunt u ons
 bellen op het telefoonnummer +31(0)76-502 22 47 of u kunt ons contactformulier invullen. 

U kunt via het onderstaande formulier een melding maken, zodat we het aankoopbedrag aan u kunnen vergoeden.