mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals

Mousse van rode biet en Bettine geitenkaas

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

  • Recepten
  • Nagerechten
  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Aperitief & voorgerechten
  • Lente
Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

voor 20 porties
500 g Bettine geitenkaas naturel
200 ml slagroom
100 ml mascarpone
300 g gekookte rode bietjes
alfalfa
pistachenoten
Keukenspullen
staafmixer
handmixer
vork
lepel
20 glaasjes als voorgerecht of ongeveer 20 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels
spuitzak

Bereiding

  1. Klop de mascarpone los met een vork en roer hierna de geitenkaas erdoor heen tot een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Schep de puree van de bietjes door het mascarpone geitenkaasmengsel. Klop de slagroom stijf met de handmixer en schep deze vervolgens door het pureemengsel. Schep voorzichtig totdat er een mooie luchtige mousse ontstaat.

  2. Verdeel de mousse met eventueel een spuitzak over de glaasjes en garneer deze met kruimels geitenkaas, crushed pistachenootjes en plukjes alfalfa. Plaats de glaasjes nog een half uur tot een uur in de koeling alvorens ze te serveren.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 1kg
Bettine Naturel 1kg

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bij de groothandels zijn de volledige kilorollen geitenkaas verkrijgbaar. In de supermarkten worden deze rollen veelal gebruikt op de versafdeling, waar de rollen geitenkaas in plakken worden gesneden.