
Sandwich met tonijn en geitenkaas
Op zoek naar inspiratie voor je lunchkaart of een verfijnd gerecht voor de menukaart? Deze moderne variant op de klassieke Vitello Tonnato is een perfecte keuze voor chefs en horecaondernemers die hun gasten willen verrassen met een frisse, eigentijdse combinatie. In plaats van kalfsvlees gebruiken we in dit lunchgerecht malse tonijn, gecombineerd met romige Bettine geitenkaas Naturel. De zachte, milde smaak van de geitenkaas brengt balans in het gerecht en zorgt voor een elegante touch. Afgetopt met dun gesneden venkel voor een frisse bite en een verfijnde presentatie. Dit gerecht is ideaal als lichte lunch of als culinaire eyecatcher op je brunchmenu. Eenvoudig te bereiden, maar met een luxe uitstraling die indruk maakt op je gasten.
Ingrediënten
voor 4 personenIngrediënten | |
---|---|
1 | blikje duurzame tonijn in water, uitgelekt |
2 el | mayonaise |
1 el | kappertjes, uitgelekt |
4 | cornichons |
2 | takjes bladpeterselie, fijngesneden |
1 | biologische citroen |
1/2 | kleine venkel, dun geschaafd op een mandoline |
2 el | milde extra vergine olijfolie |
4 | harde bolletjes, vers afgebakken |
1/4 | komkommer, in dunne plakjes |
4 | plakken Bettine Naturel |
Bereidingswijze
1. Doe de tonijn met de mayonaise, kappertjes, cornichons en peterselie in een kom. Rasp er de helft van het gele deel van de schil van de citroen over en meng alles door elkaar. Voeg peper naar smaak toe. Meng de venkel met citroensap (naar smaak) en de olijfolie. Laat even staan.
2. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg de onderkanten met de plakjes komkommer. Verdeel de tonijn erover, leg daarop de Bettine Naturel en een pluk venkel. Maal er nog wat peper over. Zet de bovenkant van het brood ertegenaan en serveer.