Reporter Myra Madeleine over Saladay

Afgelopen 19 juni vierden wij Saladay. Tijdens een uniek blogevent brachten bekende foodbloggers een bezoek aan Bettine Geitenkaas: zij maakten de lekkerste salades met onze geitenkaas. Myra Madeleine, reporter voor magazine Hap & Tap, maakte een blog over dit event! Lees meer.

#Saladay Inspiratie op locatie


Stel je een zonnige zomerdag voor met strakblauwe hemel... je wordt ontvangen in een schandalig mooie tuin tussen de weilanden en de geitjes. Met aan de ene kant, onder de appelbomen, een volledig uitgeruste buitenkeuken waar de mooiste ingrediënten al liggen te schitteren in de zon. En aan de andere kant een lange, dromerig gedekte tafel, die je het liefst in zijn geheel in je eigen tuin zou willen zetten. Vandaag maken bekende, bloggende foodies hun favoriete salades met Bettine geitenkaas, daar waar het voor Bettinehoeve ooit allemaal begon…

Ambacht en traditie

Een setting die je even doet vergeten dat we niet ergens in Italië zijn, maar (gewoon) in het Brabantse Etten-Leur. Het is hier dat vader Johan vijfendertig jaar geleden, uit pure liefhebberij met twee geitjes begon. Met de melk maakte hij geitenkaas, niet veel later ook met de melk van melkboeren uit de buurt, en inmiddels met de melk van maar liefst vijftig geitenhouders in Nederland. En dat kan ook niet anders want Bettinehoeve is dé marktleider en hard bezig ook internationaal deze plek te veroveren. Het aantal productvariaties en de volumes zijn gigantisch gestegen, maar de liefde voor het ambacht en de traditie is volledig gebleven. Zoveel is na aankomst gelijk duidelijk!
 

Handwerk

De productie is in volle gang als we, getooid in witte jassen, haarnetjes en overschoentjes, het proces van heel dichtbij mogen bekijken. Zorgvuldig (maar vooral ook ongekend behendig!) worden de kazen op deze locatie gesneden, verpakt of omwikkeld met spek of bladerdeeg. In kartonnen doosjes met gaten en rietjes voor de ventilatie, zodat het rijpingsproces kan doorgaan, zien we hier pallets vol het ‘ouderlijk huis’ verlaten. Op weg naar de supermarkten en groothandels...

Good Food, Good Mood

Een perfect verkoelend idee op een zomerse dag als vandaag, zo’n rondleiding tussen de kazen, merken we als we eenmaal weer buiten staan. Maar wat een kadootje die zon! Onder de bomen in de buitenkeuken krijgen we er het ultieme vakantiegevoel zomaar bij. Onze foodies toveren in een handomdraai de allerlekkerste salades op tafel. Daar zijn ze het dan ook allemaal over eens: lekkere salades maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Salades met linzen en gegrilde groenten, met pasta, olijven, rucola, tomaatjes en druiven, met venkel, honingnotencrunch en een citroenvinaigrette, met gegrilde perzik en sinaasappeldressing… Allemaal even prachtig en lekker, en allemaal perfect in combinatie met de milde geitenkaas van Bettine.

Aan tafel

Als alle salades uiteindelijk uitgebreid gestyled, gevlogd, gepost en gefotografeerd zijn –zo ook de ingrediënten, de foodies zelf, de geitjes, en de elegant gestylede tafel vanuit elke mogelijke hoek. (Want dat krijg je als je foodbloggers en fotografen in zo’n prachtige fotogenieke setting met 'food' zet)- schuiven we aan, brengen we samen een toast uit op de mooie toepassingen van de milde Bettine geitenkaas (die eigenlijk een vaste plek verdient in elke salade!) en sluiten we deze prachtige dag af met een dikke dank je wel voor de hartverwarmende ontvangst.

We komen graag nog eens terug!

Benieuwd naar de foodbloggers die er bij waren en naar hun geweldige recepten met de geitenkaas van Bettinehoeve? De linkjes naar hun blogs vind je hier:

Mind Your Feed
Puur Suzanne
Feel Good By Food
Blij Suikervrij
Little Spoon
Jaimy’s Kitchen