Lentekriebels met de voorjaars recepten van Muna

De vogeltjes fluiten, het is langer licht en de zon laat zich weer vaker zien. Deze maand is het ook ramadan en om dit allemaal te vieren is Muna van @TOTHEMOEN voor Bettine de keuken ingedoken. 

Muna, bekend van haar smakelijk instagram account is 33 jaar, getrouwd, moeder van 2 jongens en woonachtig in Utrecht. Ze komt oorspronkelijk uit Somalië en woont nu zo'n 25 jaar in Nederland. 

Muna is een creatieve self taught cook en dat zie je in meerdere facetten terug. “Ik ben echt gek op koken en bakken. Dit is er met de paplepel ingegoten. Thuis werd er vroeger niet echt met een recept gekookt. Mijn moeder, tantes en oma deden alles met een eigen twist. En dat is wat ik nu ook doe. Recepten zo maken dat je er zelf ook je eigen twist aan kan geven.

Naast koken, bakken en recepten ontwikkelen heb ik een liefde ontwikkeld voor fotografie. Eten mooi en lekker op de foto zetten is soms moeilijker dan je denkt, en daar houd ik van. Lekker friemelen en frutselen met props en het eten totdat het goed op de foto staat.”

Sinds twee jaar is Muna foto’s en recepten op instagram gaan delen. “Koken deed ik altijd wel met veel plezier. Sinds twee jaar ben ik op instagram gaan posten en dat werd zo leuk ontvangen dat het nu mijn bedrijfje is geworden. En sinds kort heb ik dus ook een eigen blog. Op tothemoen.nl laat ik zien dat lekker eten écht niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat je met een paar ingrediënten een lekkere en voedzame maaltijd op tafel kan zetten.”

Uiteraard zijn wij benieuwd naar haar favoriete gerecht.
“Ooehh da's een lastige, Ik heb elke dag wel een nieuwe favoriet! Maar mijn favoriete keuken is wel de Aziatische keuken. Vol met lekkere geuren, smaken en spices. Daar houd ik wel van, eten met een lekkere pit.”

Kook je graag met geitenkaas? 
"
Kaas is sowieso leven! Ik denk dat ik daardoor dus ook geen vegan zou kunnen worden. Al hebben ze tegenwoordig hele goede kaas vervangers. Ik ben opgegroeid met het eten van geitenkaas. Onder de evenaar zijn veel mensen lactose intolerant en dan is het eten en drinken van geiten producten een uitkomst! Het is licht en zacht van smaak. Je kan het zowel in hartige als zoete recepten verwerken. Ideaal dus.

Bettine maakt de lekkerste geitenkaas. Bettine geitenkaas past in mijn levensstijl van gezond en makkelijk eten!

Ramadan geitenkaas recepten van Muna