Interview met Walter en Vivian Pouwe van restaurant Pouwe

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. ""Hoe gaan zij om met de lockdown?
Deze week staat restaurant Pouwe in Hoeven in de spotlights. Walter en Vivian Pouwe, de enthousiaste en gedreven eigenaren, komen aan het woord in onderstaand interview. 
Komende week hebben zij in hun take-away menu Bettine geitenkaas in het voorgerecht verwerkt: een cannelloni gevuld met krab en Bettine geitenkaas. Daarbij serveren zij een crumble van hazelnoot, een creme van olijfolie en een olie van basilicum.

Het recept delen we volgende week met jullie. Tot en met zondag 7 februari kun je bij hen het weekmenu met daarin dit heerlijke voorgerecht met Bettine geitenkaas bestellen. Bestellen kan via deze link.  

#support #supportyourlocal #helpdehoreca #restaurantpouwe

Restaurant Pouwe gevestigd in het pittoreske Hoeven heeft in september 2017 haar deuren geopend. Het is een restaurant waar goed eten en drinken centraal staat.  
"Wij hebben met de inrichting gekozen voor rust en vintage kleuren, een aangename knusheid in een moderne huiskamer waar de open keuken centraal staat. Wij hebben sinds 2018 ook een Bib Gourmand ontvangen van Michelin, iets waar we ontzettend trots op zijn! Vooral omdat we dit neerzetten met een jong team van (aankomend) professionals. Voor ons was de Bib Gourmand onze stip op de horizon. Dat we deze al een jaar na de opening hebben ontvangen vinden we enorm eervol."

Wat maakt jullie restaurant bijzonder?
"Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties. Zo ontstaan er altijd leuke en spannende nieuwe gerechten. Door de open keuken in het midden van het restaurant kunnen de gasten de laatste handelingen aan een gerecht volgen, we ervaren dat ze dit waarderen en leuk vinden. Wij vinden het ook belangrijk dat zowel de bediening als de keuken interactie heeft met onze gasten. Zo presenteren wij de kazen op een uitgebreide kaaswagen (bijvoorbeeld ook jullie heerlijke Bettine Grand Cru) en kunnen de gasten aan tafel kiezen welke variatie aan kazen zij graag willen proeven. Gasten vinden het erg leuk als ook de koks aan tafel komen en uitleg geven over de gerechten of de kazen en de vragen hierover beantwoorden."

Heeft de coronacrisis jullie vak veranderd?
"Voor nu toch zeker. We zien onze gasten alleen nog maar bij het ophalen of wegbrengen van de take away maaltijden. We missen de interactie enorm, iets wat echt bij ons beroep hoort. Natuurlijk zoeken we met onze gerechten nog steeds de spannende smaakcombinaties op, maar we serveren deze toch het allerliefste uit in ons restaurant. Zo kunnen we de gasten het beste optimaal verwennen en een complete beleving bieden. Maar uiteindelijk maken we ook hier het beste van en we vinden het een leuke uitdaging om iedere week weer een leuk en spannend take away menu te bedenken, dat slechts met een paar kleine handelingen gepresenteerd kan worden aan tafel thuis."

Wat betekent de lockdown voor jullie zaak?
"Het is een uitdaging. Financieel is het spannend en elke maand opnieuw zijn we blij als het weer gelukt is om aan alle noodzakelijke financiële verplichtingen te voldoen. Ook de take away is spannend, omdat dit voor ons niet een vanzelfsprekend onderdeel van ons horeca concept is. Het was even puzzelen tijdens de 1e lockdown om een formule te vinden met gerechten, die kwalitatief goed en eenvoudig af te werken zijn én ook mooi gepresenteerd kunnen worden. Gelukkig hebben we dit nu wel onder de knie en we hebben inmiddels ook veel vaste gasten die ons ‘supporten’ in deze moeilijke tijd. We zijn daar enorm blij mee en dankbaar voor!"

Hebben jullie nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?
"Na de 1ste lockdown in het voorjaar zeiden we nog tegen elkaar, mogelijk kunnen we dit jaar met de Kerstdagen - naast het diner in het restaurant -  ook een take away Kerstmenu aanbieden.  We hebben het nu onder de knie en we hebben er de spullen nu toch voor in huis. We hadden toen natuurlijk geen idee dat we Kerst 2020 alleen maar take away zouden draaien. Nu de 2e lockdown ook alweer drie maanden duurt kunnen we wel zeggen dat we met de take away een stuk creatiever zijn geworden, we hebben daar de smaak nu goed van te pakken. Ook hebben we door de lockdown meer ruimte gekregen om nieuwe gerechten te bedenken voor als we straks weer open mogen. We kunnen niet wachten!"

Wat maakt dat Bettine geitenkaas regelmatig in jullie gerechten voorkomt?  
"Wij werken sowieso bij voorkeur met lokale producten en daar hoort jullie Bettine geitenkaas zeker bij. Daarnaast is jullie product qua prijs/kwaliteit super en dat is iets wat ook zeker goed bij ons restaurant past! Jullie hebben een divers assortiment waarbij ieder product een heerlijke, eigen smaak heeft. Wij zijn erg enthousiast over de Bettine geitenkazen en werken daarom ook graag met jullie producten!"

www.restaurantpouwe.nl