Tijdens de rondleiding vertelde Johan onder andere hoe hij aan zijn hoogwaardige melk komt. De meeste geitenmelk is afkomstig van Witte Saanengeiten, een ras dat tussen de 3 en 5 kilo melk per dag geeft en daarmee wordt gezien als de beste melkgeit ter wereld. Naast het grote deel aan Witte Saanengeiten houdt Johan ook de Nubische geit . Dit is een grijzig ras met hangoren dat minder melk produceert, maar wél een iets hoger vet- en eiwitpercentage heeft.
Een klein deel van de melk afkomstig van de geitenhouderij van Johan, wordt in eigen handen gehouden om hier onder eigen naam, Lekker gemekker, geitenmelkijs van te maken. De bloggers kregen de kans om te zien en ervaren hoe dit ijs gemaakt wordt en uiteraard ook te proeven. Naast dat het erg lekker werd gevonden beschikt dit ijs over dezelfde voordelen als geitenkaas. Doordat geitenmelk vaak beter wordt verdragen door mensen met een koemelkallergie is dit ijs voor hen ook heel geschikt.

Tijdens de lunch konden de bloggers genieten van onze Bettine geitenkaasbolletjes die Francine van Heerlijke Happen in de salades had verwerkt. Daarnaast konden ze kennis maken met bokjesvlees, bereid door Jess van Meat-Jess. Ondanks dat het vlees hartstikke smaakvol, mals en multi-inzetbaar is, is dit vlees in Nederland nog erg onbekend.

Als afsluiting van de dag mochten de bloggers nog even knuffelen met de geitjes, waarnaar ze als afscheid een goodybag vol heerlijke streekproducten meekregen, waaronder onze Bettine geitenkaas.

Francine en Johan, bedankt voor de organisatie van deze dag en alle andere bloggers, bedankt voor de gezelligheid.
Kijk voor meer verslagen van deze dag op hun blogs:
@heerlijkehappen @juutlovesfood @b.y._l.i.n @priyalovesfood @cookies_and_carrotsticks @myramadeleine @mandyandmore @brunchchick @toostaantafel @soupel @dezoetekauw.nl @duizenden1dag @stylishbeeld.inthekitchen @food_fit_flo @chefdannyjansen