Deb's bakery & kitchen - Het leven is te kort om saai te etenDebbie Bodewes is bekend om haar foodblog debsbakerykitchen.nl en haar instagrampagina @debsbakerykitchen. Zij is daarnaast ook event planner, contect creator, food fotograaf én eigenaresse van @het_ingredient. Wij vonden het h
oog tijd om deze duizendpoot wat vragen over eten te stellen en dan hebben wij het natuurlijk in het bijzonder over onze gedeelde passie; geitenkaas.  

Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?

“Een passie voor lekker eten heeft er altijd wel gezeten. Ik kom uit een familie waarin altijd gekookt werd en op verjaardagen kwam er homemade taart op tafel. Toen ik als bijbaantje in de horeca ging werken, ging ik steeds meer proeven en vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, kookte ik iedere dag. Eten afhalen deed ik niet, ik maakte liever zelf iets en ging steeds meer experimenteren. En dat doe ik nu nog steeds! Ik haal zelden af, kook eigenlijk altijd en voor mij is het ook echt een vorm van ontspanning! Op een gegeven moment ben ik mijn favoriete recepten maar gaan bijhouden op mijn blog Deb's Bakery & Kitchen zodat ik ze niet meer vergat en nu heb ik zelfs mijn bedrijf eromheen gebouwd dus je kunt wel zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is!”

Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?

“Smaak! Het allerbelangrijkste vind ik smaak. Vroeger at ik nog weleens iets dat ik minder lekker vond omdat er niets anders was maar tegenwoordig eet ik dan liever niets. Daarnaast merk ik dat het voor mij steeds belangrijker word dat ik probeer duurzaam te eten. Bijvoorbeeld door lokale groenten en fruit te kopen en met de seizoenen mee te eten. Vlees komt bijvoorbeeld minder vaak op tafel, daarvoor ga ik op zoek naar alternatieven. Maar als ik eet, dan moet ik er echt van kunnen genieten!”

Beschrijf jouw kookstijl in 5 woorden.  

“Uit de losse pols, Mediterraan, zonder poespas, goed op smaak, creatief.”

Wat is jouw favoriete gerecht met geitenkaas?

“Mijn favoriete zoete gerecht met geitenkaas zijn de mini pompoen geitenkaas cakejes op de blog. Die zijn zo superzacht en lekker van smaak! Qua hartig gerecht vind ik het lastig kiezen, want eigenlijk vind ik geitenkaas in ontzettend veel gerechten passen. Als ik dan moet kiezen, ga ik voor de frittata met doperwten en geitenkaas die ik voor jullie maakte. En de geitenkaasdip haha.”

Waarom juist Bettine geitenkaas?

“Ik had het net al over smaak en ik vind Bettine geitenkaas gewoon heel erg lekker in alle varianten die er zijn. Maar ook het verhaal achter Bettine, het feit dat het een oer-Hollands product is en dat het met enorm veel passie wordt gemaakt.”

Waarom zou iedereen geitenkaas moeten (leren) eten volgens jou?

“Als onderdeel van een gerecht is het vaak een echte aanvulling en zijn er zo ontzettend veel manieren om geitenkaas te verwerken in recepten! Door de verschillende soorten kun je het zowel zoet als hartig gebruiken en ook nog eens warm of koud. Bovendien is Bettine geitenkaas heel mild van smaak en daardoor enorm toegankelijk voor de beginnende geitenkaas-eter!”

Hieronder hebben wij alle heerlijke recepten voor je gebundeld die Debbie heeft gemaakt voor én met Bettine geitenkaas.